Studija RIJA piedalās Kannu filmu tirgū

marche

Šobrīd, vienlaikus ar Kannu kino festivālu, Francijā norisinās arī starptautiskais filmu tirgus Marche Du Film, kas ir viens no populārākajiem nozares tirgiem un izceļas ar ļoti lielu apmeklētāju skaitu. Pateicoties LIAA “Ārējo tirgus aktivitāšu” programmas atbalstam, ar savu stendu tajā piedalās arī filmu studija RIJA.

Paralēli RIJAS darbībai stendā, kurā tiek izplatītas Latvijā ražotās filmas un Latvija tiek prezentēta kā kino uzņemšanai piemērota vide, studijas pārstāvji piedalās arī Producer’s Network.

Tas ir starptautisks producentu tīkls, kas ik gadu izraugās ap 500 nozares pārstāvjiem no visas pasaules, kuriem rīko dažādus seminārus un tikšanās. Dalība Producer’s Network nodrošina kino jomas aktualitāšu un jaunumu apriti starptautiskā mērogā, jaunu kontaktu iegūšanu un iespējamu partneru piesaisti projektiem.

Šogad viens no saistošākajiem RIJAS produktiem Kannu tirgū ir studijā nupat tapusī animācijas īsfilma “Norīt Krupi”, kas atlasīta festivāla īsfilmu konkursam un nākamnedēļ Kannās piedzīvos pasaules pirmizrādi.

Studija RIJA piedalās Kannu filmu tirgū

LIAA
2016. gada 6. maijā Filmu studija RIJA ir noslēgusi līgumu
nr. SKV-L-2016/232 ar Latvijas Investīciju un attīstības
aģentūrusadarbību programmā "Izauksme un nodarbinātība" ar
mērķi "Palielināt augstas pievienotās vērtības produktu un
pakalpojumu eksporta proporciju" pasākuma "Starptautiskās
konkurētspējas veicināšanas" ietvaros.