Pagājušajā nedēļā Francijā, Kannās norisinājās ikgadējais filmu tirgus MIPCOM un MIP Junior, kurā ar savu stendu piedalījās arī filmu studijas RIJA pārstāvji.

MIPCOM ir viens no gada nozīmīgākajiem pasākumiem filmu pircējiem un pārdevējiem. Ik gadu tas pulcē ap 4000 filmu industrijas pārstāvju no dažādām pasaules valstīm. Savukārt MIP Junior ir uz bērnu auditoriju vērsts tirgus, kurā RIJA piedāvāja Latvijā tapušas animācijas filmas ārvalstu televīziju pārstāvjiem un citiem interesentiem.

Divu dienu laikā MIP Junior ietvaros RIJAS trīs piedāvātās animācijas filmu programmas noskatījās vairāk kā simts tirgus dalībnieki. Savukārt MIPCOM tirgus laikā aizvadītas vairākas nozīmīgas tikšanās ar filmu pircējiem tostarp arī Francijas, Vācijas, Somijas, Zviedrijas lielo televīzijas kanālu pārstāvjiem prezentējot Latviešu jaunākās animācijas un dokumentālās filmas. RIJA arī raisījusi lielu ārvalstu kompāniju interesi par nākotnes sadarbības iespējām kino jomā un ieguvusi daudz jaunu un nozīmīgu kontaktu.

MIPCOM ir jau astotais tirgus, kurā RIJAS pārstāvji savā stendā prezentē latviešu kino un informē par filmu uzņemšanas iespējām Latvijā, pateicoties LIAA ārējo tirgus aktivitāšu apgūšanas programmā iegūtajam līdzfinansējumam.


LIAA
2016. gada 6. maijā Filmu studija RIJA ir noslēgusi līgumu
nr. SKV-L-2016/232 ar Latvijas Investīciju un attīstības
aģentūrusadarbību programmā "Izauksme un nodarbinātība" ar
mērķi "Palielināt augstas pievienotās vērtības produktu un
pakalpojumu eksporta proporciju" pasākuma "Starptautiskās
konkurētspējas veicināšanas" ietvaros.