Studija RIJA piedalās Berlīnes Filmu tirgū

Šodien sākas Starptautiskais Berlīnes kinofestivāls un arī filmu tirgus EFM (European Film Market), kurā piedalās un darbu uzsāk filmu studija RIJA. Šis ir Eiropas nozīmīgākais filmu tirgus, kur katru gadu tiekas vairāki tūkstoši radošās industrijas pārstāvji no dažādām pasaules valstīm un tas norisināsies līdz 18.februārim.

Studija RIJA šajā tirgū piedalās ar savu stendu un dalība EFM ir nozīmīga, lai iepazīstinātu un pārdotu ārvalstu TV kanāliem un filmu izplatītājiem ne tikai studijā RIJA, bet arī studijās “Lokomotīve”, “Jura Podnieka studija”, “Vides Filmu studija” un citās studijās tapušās spēlfilmas, animācijas un dokumentālās filmas. Potenciālajiem filmu pircējiem tiks piedāvātas gan jaunākās Latvijā veidotās filmas – jau atzinīgi novērtētā dokumentālā filma “Kā Tev klājas, Rūdolf Ming”, dokumentālā filma “Džosera piramīgas noslēpumi”, spēlfilma “Rūdolfa mantojums”, gan arī daudzas citas nesen un agrāk tapušās filmas. Šī gada piedāvājums ir daudz plašāks nekā iepriekšējā gadā, jo ir noslēgti jauni sadarbības līgumi ar studijām par to izplatīšanu.

Savukārt ārzemju filmu veidotāji stendā tiks iepazīstināti ar filmu ražošanas iespējām Latvijā.

Iepriekšējā gadā filmu studija RIJA veiksmīgi piedalījās 8 ikgadējos svarīgākajos un lielākajos filmu industrijas tirgos, lai pārdotu filmas un veicinātu Latvijas un studijas RIJA atpazīstamību starptautiskā mērogā. Dalība EFM ir iespēja būt kino industrijas apritē un celt Latvijā tapušo filmu komerciālo potenciālu, jo Latvijas animācija un filmas ir līdz šim nepietiekami apgūta Latvijas kultūras eksporta prece, kam ir potenciāla konkurētspēja pasaules tirgū. Šobrīd Latvijas filmu izplatīšana starptautiskā mērogā galvenokārt balstās uz dažādu festivālu interesi par mūsu animācijas un dokumentālajām filmām. Lai ieinteresētu starptautiskās kompānijas slēgt līgumus par Latvijas filmu izplatīšanu ārvalstu televīzijas kanālos, būtu jāpalielina filmu ražošanas apjoms un piedāvājumu starptautiskā tirgū, kā arī jāiepazīstina ar jau esošajām filmām.

Pateicoties LIAA “Ārējo tirgus aktivitāšu” programmai filmu studija RIJA saņēmusi ERAF līdzfinansējumu dalībai EFM tirgū ar savu atsevišķu stendu.


LIAA
2016. gada 6. maijā Filmu studija RIJA ir noslēgusi līgumu
nr. SKV-L-2016/232 ar Latvijas Investīciju un attīstības
aģentūrusadarbību programmā "Izauksme un nodarbinātība" ar
mērķi "Palielināt augstas pievienotās vērtības produktu un
pakalpojumu eksporta proporciju" pasākuma "Starptautiskās
konkurētspējas veicināšanas" ietvaros.