Studija RIJA atgriežas no filmu tirgus Annesī, Francijā

9d4504f55fda1cacbdafcae090590626

No Annesī festivāla un veiksmīgas dalības animācijas filmu tirgū MIFA, kas pagājušajā nedēļā norisinājās Francijā, atgriezušies filmu studijas RIJA pārstāvji. Šajā nozīmīgākajā pasaules animācijas filmu tirgū RIJA piedalījās ar savu stendu, kur ārvalstu interesentiem piedāvāja Latvijā tapušās animācijas filmas.


Saistībā ar Latviešu animācijas panākumiem (filmas “Norīt krupi” pirmizrādes Kannu kinofestivāla konkursa skatē, filmu “Burvīga diena” un “Kad āboli ripo” dalības Berlīnes festivāla konkursos ) interese par Latviešu animāciju Annesī MIFA tirgū bijusi ļoti liela. Vairāki festivāli un kultūras organizācijas (Čehijā, Spānijā, Vācijā, Brazīlijā) savās filmu skatēs vēlas iekļaut labāko Latviešu animācijas filmu programmas. Arī izglītības iestādes Singapūrā, Argentīnā, Slovākijā izrādījušas interesi par Latviešu animācijas demonstrēšanu šo valstu skolās. Honkongas pārstāvji pauduši vēlmi izveidot un Ķīnā izrādīt Latviešu kultūras programmu. Paralēli kultūras organizāciju lielajai interesei par Latviešu animāciju un kino, arī komerciālais potenciāls turpina pieaugt, lai gan Latvijas animācijas tirgus apjomi salīdzinājumā ar citām valstīm ir mazi. Taču pozitīvo tendenci apliecina vairāki iepriekšējo tirgus aktivitāšu rezultāti, to skaitā, pēc dalības Berlīnes un Lionas tirgos, studija ir noslēgusi līgumu par animācijas filmas “Kad āboli ripo” demonstrēšanu vienlaicīgi 30 Francijas kinoteātros sākot no šī gada 22.septembra.

Dalība MIFA animācijas tirgū bija jau septītais studijas RIJA projekts, kas īstenots Latvijas Investīciju attīstības aģentūras “Ārējo tirgus aktivitāšu” programmas ietvaros. Līdzšinējā pieredze rāda, ka ar katru nākamo pasākumu Latvijas un studijas RIJA atpazīstamība starptautiskā mērogā tikai augusi. Interese par Latviešu kino un filmu uzņemšanas iespējām Latvijā palielinās ik reizi, kad tiek pārstāvēta kādā no nozares tirgiem.

Studija RIJA atgriežas no filmu tirgus Annesī, Francijā

LIAA
2016. gada 6. maijā Filmu studija RIJA ir noslēgusi līgumu
nr. SKV-L-2016/232 ar Latvijas Investīciju un attīstības
aģentūrusadarbību programmā "Izauksme un nodarbinātība" ar
mērķi "Palielināt augstas pievienotās vērtības produktu un
pakalpojumu eksporta proporciju" pasākuma "Starptautiskās
konkurētspējas veicināšanas" ietvaros.